Op een mooie zomerdag 10 jaar geleden, stapte ik op de fiets voor een bezoekje aan de Kamer van Koophandel. Een klein half jaar eerder was ik aan mijn eerste opdracht begonnen en nu was het tijd om een factuur te sturen. Bleu als starter, vertelde iemand mij dat ik daarvoor een KvK nummer nodig had. En zo kwam het, dat op 11 juli 2011 mijn bedrijf La Grove officieel ingeschreven werd.
Een drukke periode brak aan, want ik combineerde het ondernemerschap met mijn baan op de marketingafdeling van Rabobank Nederland. Die combinatie was geen lang leven beschoren. Al een paar maanden later werd het tijd om een keus te maken. Ik sprak mezelf streng toe en nam ontslag.
Binnen een maand kreeg ik mijn eerste grote opdracht. Spannend, maar wow wat bleek het leuk om zelfstandig ondernemer te zijn en zelf mijn keuzes te maken!

Aanvankelijk lag de focus op de zakelijke evenementen, maar toen ik ontdekte dat klanten voor mij kozen vanwege mijn kennis van online communicatie, besloot ik mij daarin verder te verdiepen. Zo liep ik op de concurrentie voor en door mijn ervaring en actuele kennis kon en kan ik goed adviseren over zowel offline als online communicatie.
Mooie en spannende grote en kleinere opdrachten volgden, uiteenlopend van stichtingen en zorgprofessionals tot het MKB, zzp’ers en internationale commerciële bedrijven. Een heerlijke mix.
De verhalen van klanten zijn vaak indrukwekkend en verrijken me. Met veel klanten heb ik een mooie, warme relatie opgebouwd, wat ik heel waardevol vind.

 

La Grove werd Coconut

La Grove groeide en in 2016 werd het tijd voor een andere naam, die beter paste bij wat ik deed. Ik zocht een naam met een positieve associatie én die toekomstbestendig zou zijn. Het bleek een uitdaging om een naam te vinden waarvan zowel de domeinnaam als social media namen nog vrij waren. Na enkele brainstormsessies was de kogel door de kerk: het werd Coconut Communicatie: content, communicatie en coördinatie en het nut om het in 1x goed aan te pakken. Tot de dag van vandaag ben ik blij met deze keuze.

De nominatie voor de titel Flevolandse Zakenvrouw 2017 was een groot compliment en maakte dat ik anders naar mijn bedrijf ging kijken. Ja, eigenlijk staat daar best wat moois!
Maar wat zou Coconut zijn zonder klanten? Hen ben ik dankbaar voor het vertrouwen en de jarenlange plezierige samenwerking.

Marie Louise

Call Now Button